НИП „Науката за културно-историческото наследство:
Съвременни визии за изследване, преподаване
и популяризиране на българското КИН“, финансиран по Наредба 9 за НИД

Катедра „Културно-историческо наследство“

КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА ДИПЛОМНА РАБОТА И МАГИСТЪРСКА ТЕЗА

Уважаеми колеги,

През 2014 г. се навършват 10 г. от създаването на Катедра Културно-историческо наследство в УниБИТ. Академичният й състав през годините разви научноизследователска и учебна дейност, която утвърди у нас нова научна област – науките за КИН. Завършиха и се реализираха 8 випуска от бакалаври и магистри в специалностите ИФКИН, Защита на КИН в РБ, КИН в съвременна информационна среда, Културен туризъм, Национална сигурност: духовност и лидерство. Предстои дипломирането на 9-я випуск.
Във връзка с това имаме удоволствието да Ви поканим да вземете участие в Конкурс за най-добра дипломна работа и магистърска теза.

Конкурсът ще обхване дипломните работи за ОКС „бакалавър“ и магистърските тези за ОКС „магистър“, представени на двете изпитни сесии – през април 2014 и юли 2014 г. – от дипломантите в специалности ИФКИН и ИРТ, и магистърски програми  Защита на КИН в РБ, КИН в съвременна информационна среда, Културен туризъм в редовна, задочна и дистанцианна форма на обучение.
Държавните изпитни комисии ще номинират най-добрите работи, следвайки следните критерии:

  • Връзка с тематиката на бакалавърската специалност или магистърската програма;
  • Оригиналност на темата/ подхода/ изводите;
  • Собствено участие в разработката;
  • Съобразяване с изискванията за структуриране и оформление;
  • Отлична публична защита.

Специална комисия ще разгледа номинациите и на 7 юли 2014 г. ще обяви двете първи награди – за една дипломна работа и една магистърска теза.
Наградените студенти ще получат по 100 лв. и почетна грамота.

НОВИНИ


нагоре