ОБРЪЩЕНИЕ НА РЕКТОРА НА УНИБИТ ПРОФ. Д.ИК.Н. СТОЯН ДЕНЧЕВ
КЪМ СТУДЕНТИТЕ, ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ

Уважаеми колеги,

В последните дни в медийното пространство се разгоря една „полемика”, в основата на която стоят неизяснени и неразбираеми за мен позиции между настоящи и бивши членове на ръководството на Фонд „Научни изследвания” при Министерство на младежта, образованието и науката. В този спор беше замесено и името на нашия университет. Формален повод за това беше намерен във връзка с участието на УниБИТ в последната конкурсна сесия на фонда.

Дължа категорично да кажа, че нашият университет е печелил проекти от ФНИ при всяка от обявените сесии през последните 6 (шест) години. Спечелените от нас проекти са изпълнени в срок и с признато високо качество. Същевременно с това по време на последната сесия на ФНИ част от проектите ни отпаднаха от конкурса, за което ние ще търсим ревизиране на резултатите.

Считам за неморално и недостойно поведението на някои медийни манипулатори, които за съжаление по време на учебната 2011-12 година си „изкарваха хляба” и в нашия университет. Но както са казали древните мислители „Никой не е предпазен от възможността да говори глупости, лошото е когато това е осмислено.”.

Проф. д.ик.н. Стоян Денчев
Ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии


нагоре