ПРОВЕРИ СЕБЕ СИ – ПРЕДПАЗИ ЧОВЕКА ДО ТЕБ. КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ХИВ/СПИН.

Всяка година в България по инициатива на Министерство на здравеопазването, Национален комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет, Програмата на ООН за борба срещу HIV и Коалиция „АНТИСПИН” се провежда Национална кампания за превенция на ХИВ/ СПИН.

Целта на Националната кампания за превенция на ХИВ/СПИН е да осигури коректна информация относно начините за предпазване от ХИВ и да популяризира услугите по доброволно, безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/ СПИН сред широката общественост и най-вече сред младите хора. Представя се актуална информация за начините за предпазване от сексуално преносими инфекции, HIV, Хепатит В, Хепатит С и Сифилис.

С цел предоставяне на възможност на студентите, академичния състав, администрацията и служителите на УниБИТ да проверят своето здравословно състояние ще бъде подсигурен медицински екип който ще осъществява прегледи и ще раздава информационни материали. Кампанията ще бъде реализирана на територията на УниБИТ на датите 8-9 Март от 10-14ч в кабинет 14 (на приземния етаж).

 

НОВИНИ


нагоре