КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПЛАКАТ

ЕКИПЪТ НА ПРОЕКТ „ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ИЗКУСТВАТА ВЪРХУ КНИГАТА И НА КНИГАТА ВЪРХУ ИЗКУСТВАТА“  ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПЛАКАТ, ПОСВЕТЕН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА КНИГАТА И АВТОРСКОТО ПРАВО (23 април)

Темата на конкурса e „Viva Книга!” и е посветена на 5-годишния юбилей от честванията на 23 април в УниБИТ.

Право на участие имат всички български граждани със статут на студенти. Кандидатства се само със специално  създаден за конкурса плакат, който не е участвал вдруги конкурси. Представените плакати ще бъдат оценявани от комисия.

Изисквания за изработването на плаката:

1. Всички изображения (фотографии, рисунки, графики) итекстови послания да бъдат авторски.

2. Плакатите да са изработени на ръка или награфична програма по избор: Adobe Photoshop, Corel Draw, Adobe Illustrator, Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Macromedia Free Hand и др.

3. Размерът трябва да бъде А3.

Желаещите да участват в конкурса трябва да представят творбите си на електронен (pdf или jpg-формати) и на хартиен носител, придружени с данните на автора: трите имена, курс, електронна поща и телефон за връзка. Адресът на  УниБИТ е:  гр. София 1784, бул.  „Цариградско шосе” № 119, стая 205, за конкурса и електронен адрес:  book_celebration@abv.bg.

Краен срок за изпращане и донасяне на творбите:  13.04.2015г.

Предвидени са три награди – първа – 100 лева, втора – 60 лв. и трета – 40 лв.

Победителите ще бъдат обявени на 23 април 2015г. в 13 ч. в зала „Тържествена“ на УниБИТ.

Плакатът на първо място ще бъде поставен на рекламните материали за 2016 г. по повод Международния ден на книгата и авторското право, както и върху корицата на издавания всяка година сборник.

Всички плакати ще бъдат представени на изложба в УниБИТ по време на честването на 23 април.

 

НОВИНИ


нагоре