ЗА БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНОСТ

В бутиковия Университет по библиотекознание и информационни технологии стартира инициативата за провеждане на поредица от публични лекции под наслов „За българската духовност“. Инициативата е на катедра „Комуникации и информиране“ съвместно с Дискусионен клуб „Обществена комуникация“ към УниБИТ.

Пред повече от 200 студенти, преподаватели и гости беше изнесена първата публична лекция от писателя и сценарист Димитър Недков, автор на сагата „Знакът на българина“, на тема „За достойнството на един народ“. Засегнати бяха въпросите за българските ценности, историческото основание българският народ да е горд и с достойнство да отстоява интересите си, за ролята на тайните общества и медиите. Темата предизвика огромен интерес с провокативните тези на писателя Димитър Недков и бяха задедени множество въпроси както от студенти, така и от преподаватели, като ректора на УниБИТ проф. Денчев, проф. Валерия Фол, проф. Николай Палашев.

Предвижда се инициативата „За българската духовност“ да продължи с публични лекции на утвърдени български писатели, хора на изкуството, политици и интелектуалци, сред които Антон Дончев, Недялко Йорданов и Стефан Цанев.

 

 

НОВИНИ


нагоре