УниБИТ получи награда от световен форум по киберсигурност

Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) получи наградата „Академичен проект на годината“ на най-голямата Международна конференция за киберсигурност в Югоизточна Европа InfoSec SEE 2024, съобщиха от екипа на висшето училище.

Форумът Cybersecurity In Action, който събра в HYATT REGENCY Pravets Resort именити специалисти в областта на киберсигурността от цял свят, удостои с приза УниБИТ - заради бакалавърските и магистърските програми по компютърни науки и в частност по информационна сигурност, сред които е и иновативната магистърска програма „Киберсигурност и цифрова криминалистика“. 

„Това са едни от най-желаните специалности на УниБИТ в България,  в редовна и в задочна форма на обучение. Всяка година по тези специалности се дипломират успешно средно по около 70 дипломанта“, каза с думи на благодарност към организаторите за признанието проф. д.ик.н. Стоян Денчев, дългогодишен ректор, а сега председател на Съвета на настоятелите на висшето училище. Той получи наградата на официална церемония на InfoSec SEE 2024 в Правец снощи. Той се обърна към близо 200-те участници в гала вечерята на InfoSec SEE 2024 с призива да се изправят онези от тях, които са учили в УниБИТ или се чувстват част от УниБИТ. Повече от 30 души - бивши възпитаници и настоящи студенти и докторанти на УниБИТ, се отзоваха. 

Прочетете повече в БТА

НОВИНИ


нагоре