ЧЕСТИТ 8 ДЕКЕМВРИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

СКЪПИ СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ, ДРАГИ КОЛЕГИ!

Тази година студентският химн „Gaudeamus ...” ще звучи онлайн, но ние сме заедно, дори повече, защото и онлайн бяхме заедно дори в домовете си, заедно сме когато гледаме децата си, заедно сме когато сме на работа, ЗАЕДНО СМЕ!

Може би сега е време да си спомним, че в началото на отминалия ХХ век денят на празника е избран в съответствие с датата, на която православната църква е чествала паметта на просветителя Свети Климент Охридски и да се поклоним пред неговото свято дело!

Сега, в аудиториите и аулите ни е пусто и празно, но знаем, че пандемията ще отмине. И за времето, в което ходим с маски и се пазим от заразата, ще си спомняме като за отминало изпитание в живота ни.

Бъдещето е пред вас!

Затова не спирайте да живеете сега, мечтайте смело за бъдещето си, бъдете одухотворени и силни!

Вярвайте в мъдростта от онази суфистка приказка, която разказва как мъдрецът излекувал отчаяния от собствения си нещастен живот цар с един златен пръстен с гравиран надпис: „И това ще мине!“. Каквото и да се случи, преди да го определите като добро или лошо, си спомнете този надпис!

 

Скъпи колеги,

На всички пожелавам здраве, удовлетворение, обич и любов, весел празник и всяко предизвикателство да ви прави по-успешни!

Честит 8 декември!

 

проф. дн Ирена Петева, Ректор на УниБИТ

НОВИНИ


нагоре