"Дигитална трансформация"


УниБИТ съ-организира международна виртуална конференция на 21-22 януари 2021

Digital Transformation

21-22 January 2021

BOBCATSSS 2021 Virtual Conference

bobcatsss

https://bobcatsss2021.sciencesconf.org/

В периода 21-22 януари 2021 г. се провежда виртуално 29-то издание на BOBCATSSS – международният симпозиум на студентите по библиотечно-информационни науки на тема „Дигиталната трансформация“. Организатори на форума са студенти, докторанти и преподаватели от Висшето училище по бизнес и администрация при Политехниката в Порто, Португалия, Университетът по библиотекознание и информационни технологии, България и Университетът в Леон, Испания.

BOBCATSSS е ежегодно събитие под егидата на Асоциация Bobcatsss (доскоро EUCLID – Eвропейска асоциация по библиотечно-информационни изследвания и образование), която обединява представители от различни европейски страни и развива дейност, насочена към изследователи, библиотечни специалисти, преподаватели и студенти по библиотечно-информационни науки.

В рамките на BOBCATSSS 2021 ще бъдат представени 49 научни доклада и постери от над 100 участници от 16 държави – Албания, Беларус, България, Великобритания, Гана, Испания, Полша, Португалия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, РХърватска, Швеция, Япония. Пленарни доклади ще изнесат Джейн Секер и Крис Морисън от Великобритания по темата за авторското право по време на криза и Луиш Видигал от Португалия относно бъдещето на дигиталната трансформация в държавната администрация.

УниБИТ участва с пет научни доклада в BOBCATSSS2021, подготвени от студентите и докторанти – Светослава Димитрова, Елена Попова и Кристиян Симеонов от Факултета по библиотекознание и културно наследство и Станислав Любенов и Янислава Миткова от Факултета по информационни науки, в сътрудничество с преподавателите доц. д-р Любомира Парижкова, гл. ас. д-р Събина Ефтимова и проф. дн Таня Тодорова.

Студентите от Порто, София и Леон участват във всички аспекти на дейност по осъществяването на международния форум. Те са модератори на сесии, рецензенти и популяризатори на професионалното събитие. Издаден е сборник с абстракти, който запознава с различните авторски интерпретации и изследвания по темата.

Всяка страна подготвя виртуален разказ за избрана културна институция. България представя Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ с филм на kamenvostudio и чрез онлайн среща с библиотечните специалисти и демонстрация на Добрейшовото четириевангелие, ръкопис от началото на XIII век.


Текуща информация следете на https://bobcatsss2021.sciencesconf.org/

За контакти: t.todorova@unibit.bg Таня Тодорова, УниБИТ

Програма на BOBCATSSS 2021.

НОВИНИ


нагоре