Многая лета за АМТИИ и УниБИТ - Университетската младежка академия на знанието раздаде „Ябълка на познанието“

„Многая лета“ пяха заедно проф. Тони Шекерджиева-Новак, ректор на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и проф. д.ик.н. Стоян Денчев, председател на Съвета на настоятелите в Университета по библиотекознание и информационни технологии на официалната церемония по връчване на наградите „Ябълка на познанието“ и „Ябълка на знанието“. С този поздрав – част от православното богослужение – пожелание за дълъг живот и благополучие, проф. Шекерджиева благодари на колегите си от УниБИТ, които я удостоиха с наградата в категорията „Утвърден учен“.

За 10-ти път Университетската младежка академия за управление на знанието към УниБИТ връчва годишни награди в категориите „“Утвърден учен“, „Изявен млад учен“, „Изявен докторант“ и „Изявен студент“ и Специална награда. Тази година Специалната награда на Академията получи г-жа Ваня Грашкина, изпълнителен директор на Национален център за информация и документация.

В залата, в която бях студент, после преподавател, днес получавам тази висока награда, благодаря Ви, колеги и приятели, каза развълнувана г-жа Грашкина с „Ябълка“ и грамота в ръцете си. С плакет и грамота по случай 70-годишнината на УниБИТ бе удостоена нейната дясна ръка в НАЦИД г-жа Вержиния Цанкова.

Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак бе наградена с „Ябълка на познанието“ в категорията „Утвърден учен“. Ние сме малък бутиков университет, както УниБИТ, но благодарение на нас, които пазим духовността, изразяваме се чрез изкуството и работим за културата на нацията, се случват големите неща в живота. С тези думи г-жа Новак благодари за оказаната й чест. И деликатно отказа да пее оперна ария, каквото беше желанието на проф. Стоян Денчев, обяснявайки, че днес има невероятни български оперни гласове, които прославят нашата страна по света и трябва тях да слушаме и аплодираме. Все пак отдаде почит към домакина, давайки му тон за многолетието.

С „Ябълка на знанието“ в категорията „Утвърден млад учен“ бяха удостоени гл. ас. д-р Деница Младенова и гл. ас. д-р Пламен Теодосиев.

В категорията „Утвърден докторант“ „Ябълка на знанието“ получиха Венцеслав Събев и Виктория Спасова.

Отличените студенти са Петър Петров и Благовест Петров.

Церемонията беше украсена и със сладки златни ябълки върху рожденственската торта – подарък от Ривдан Заит, собственик на Шугарленд и докторант в УниБИТ.

НОВИНИ


нагоре