УниБИТ каза „НЕ“ на окупацията

Студенти и докторанти от Университета по библиотекознание и информационни технологии гласуваха в анонимно допитване, инициирано от Студентския съвет в Университета. Допитването започна на 13ти и приключи на 14ти ноември в 16:30 часа, когато членовете на сформираната Комисията за допитването разпечатиха кутиите с вота. Оказа се, че в допитването са взели участие 624 студента, което е над 50% от броя студенти във ВУЗ-а.

„Длъжни сме да защитаваме общите интереси и права на студентите и докторантите от УниБИТ. Проведохме допитването, за да вземем предвид повече студентски мнения.“, каза председателят на Студентски съвет Йордан Христосков.

Студентският вот затвърди обявената седмици по-рано Позиция на студентската организация. Над 77% от гласувалите не подкрепят окупацията на университета и нарушаването на учебния процес. 21% са студентите, които са гласували, че биха подкрепили окупация на университета. 2% са невалидните бюлетини. В края на месец октомври Студентският съвет на УниБИТ остана неутрален относно организираните студентски протести, тъй като първоначалните искания на протестиращите бяха на политическа основа. Категорично обаче отхвърлиха окупацията като форма на протест.
 

НОВИНИ


нагоре