Публична лекция на тема „Основни аспекти на Сирийския бежански проблем“.

На 17.10.2013 г. в УниБИТ в Аудитория 106 беше изнесена публична лекция от г-н Родолфо Пейков на тема „Основни аспекти на Сирийския бежански проблем“.
Лекцията е част от утвърдената програма за взаимодействие между Mеждународен институт за сигурност и сътрудничество (МИСС) и Уневрситет по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Презентацията се радваше на голям интерес от страна на академичната общност на УниБИТ и на гости, уважили събитието, част от които бяха Ръководството на УниБИТ – проф.д.ик.н. Стоян Денчев (Ректор) и проф. д-р Иванка Павлова (Зам-ректор). Сред гостите бяха Негово преосвещенство Тивериополски епископ Тихон и г-н Михаил Михов – експерт от МИСС. Лекторът подкрепи своята презентация с богата мултимедийна информация. Неговите специфични лекторски похвати и атрактивният му стил на поднасяне на информация, породи многобройни въпроси от страна на слушателите.
Родолфо Пейков е експерт по сигурност и по превенция на трафика на наркотици и е добре познат на специалистите в тази област, част от които активно сътрудничат на УниБИТ и МИСС. Г-н Пейков е член на Асоциацията на бившите федерални агенти по наркотиците (AFFNA) и на Meждународната Асоциация на служителите за борба с наркотиците (INEOA), както и дългогодишен служител на Агенцията за борба с наркотиците в САЩ (DEA).

НОВИНИ


нагоре