Уважаеми колеги,

Представяме на Вашето внимание сборникa „КУЛИНАРНИЯТ КОД НА БЪЛГАРИНА“ (ISBN 978-619-185-722-7).

Сборникът представя научни и студентски изследвания, посветени на кулинарната култура като израз на българския бит и идентичност. Чрез анализа на хранителни и естетически практики, авторите проследяват синтеза между традиции и модерност.

Изданието отбелязва 100 години от първия брой на списание „Икономия и домакинство“, редактирано от сем. Пейкови – важно културно явление от 20-те и 30-те години, повлияло върху кулинарните навици, модата и ролята на жената в обществото.

Сборникът се публикува като част от реализираните дейности по научноизследователски проект „Културни коридори: Юбилей – Памет – Идентичност“ с ръководител: гл. ас. д-р Надежда Томова.

Сборникът е достъпен на този линк

Електронни издания


нагоре